Astrologer svælger i død og ulykke. Når de ikke forudsiger alskens dårligdomme i fremtiden (der så sjældent indtræffer alligevel), efterrationaliserer de løs, når katastrofen er indtruffet ved desperat at lede efter tegn i horoskopet. Et horoskop, hvor man frit kan til- og fravælge planeter og andre himmellegmer (fiktive som virkelige), og sætte streger helt som man lyster.

Således har Danmarks bedst kendte astrolog, Karl Aage Jensen, igen kloget sig i bakspejlet og tolket attentatforsøget på Donald Trump den 13.juli 2024 til et vælgermøde i Pennsylvania, USA.

Astrologen skriver:

“Den 13. juli 2024 kl. 18.00 i Butler, Pennsylvania, begyndte Trumps tale som en del af hans rally frem mod præsidentvalget i november. Det skete på et horoskop med udelukkende harmoniske aspekter fra hovedakserne, hvad Trump selv og mange andre kan være glade for.”1

Så hvis horoskopet udelukkende har “harmoniske aspekter”, så kan der alligevel godt ske forfærdelige ting? Hvordan (bort)forklarer Karl Aage Jensen det? Der er altid en smutvej væk fra det forkerte horoskop:

“Trump døde ikke, men det var der to andre, der gjorde. Måske skal vi til at holde bedre øje med Lykkepunktet, som var i eksakt spænding til AC/DC ved starten – og var det også ved skuddene kl. 18.11 lokal tid.”1

Hvis vi et øjeblik ser bort fra, at der kun var et enkelt dødsoffer (der så heller ikke fik megen hjælp fra astrologerne), erkender astrologen her, at han er lammende dårlig til sit job: Hvad er pointen med ikke at tjekke “Lykkepunktet” i et horoskop, især hvis det drejer sig om liv eller død for en tidligere amerikansk præsident?

“Derfor er det et potentiale for fare i horoskopet, især på de to nævnte tidspunkter/perioder.”1

Hvis et horoskop kun viser et “potentiale” for fare, indrømmer astrologen her, at astrologi ikke er andet end post hoc argumentation: Astrologerne ved, hvad der er sket, hvorefter de leder efter “potentiale” i horoskopet, som astrologer frit kan sammenstykke som de selv lyster.

“Trump var dog færdig med Neptun i spænding til Solen, ellers kunne det have været helt galt. Den havde han 2021-23.”1

…men det gik jo netop ikke helt galt for Trump i 2021-2023? Hvordan kan Karl Aage Jensen så konkludere, at horoskopet stemte og at astrologien dermed virker?

 

 

Kilder

  1. Attentatforsøg mod Trump, astrologi.dk