Operation X – De falske åndemagere

2008, May 1st | Emner: Fup og svindel, Spiritisme

af Claus Larsen

Martin Hulbæk er en alsidig mand. Han ernærer sig som clairvoyant, sjælebevidsthedsterapeut (Soul Key Therapy), spirituel regressionsterapeut, healer, tankefeltterapeut, spøgelsesjæger og akupunktør.

Martin Hulbæk kan både heale tæt på og lave fjernhealing. Han kan helbrede mennesker, heste og køer, og kurere depressioner, afhængighedsproblemer, Post Traumatic Stress Disorder og overvægt. Han er dog mest kendt for sit arbejde som synsk, hvor hans mange kunder oplever tæt kontakt til deres kære afdøde.

Derfor troede Tine Sjørup sig i gode hænder, da hun i starten af 2008 tog til en seance med Martin Hulbæk, sammen med tre veninder. Hendes mand, Henrik, begik selvmord for halvandet år siden, og hun havde efterfølgende haft det svært ved at komme over tabet.

Ved seancen kunne Martin Hulbæk give meget præcise oplysninger: Bl.a. at åndens navn startede med “H”, og at det var en unaturlig død. Martin Hulbæk nævnte også en Sigurd, der viste sig at være Tines ældste barn. Martin Hulbæk fortalte så, at hvis Sigurd var fraværende og svær at komme i kontakt med, så skulle Tine lade sønnen være i fred – det var bare Sigurd der var i færd med at snakke med sin afdøde far. Martin Hulbæk fortalte også, at Henrik fortrød sit selvmord, hvilket Tine blev endnu mere ked af.

På vejen hjem fra seancen begyndte Tine dog at tvivle. Hun kunne genkende ting, hun selv havde sagt. Det viste sig, at Tines fornemmelse var korrekt: Hver eneste detalje som Martin Hulbæk kom med, var også tidligere beskrevet i en avisartikel i Fyens Stiftstidende. Han havde endda også videregivet nogle af de fejl, der også var med i artiklen.

Det første hit Google viser, når man søger på “Tine Sjørup”, er netop avisartiklen i Fyens Stiftstidende.

Tine Sjørup kontaktede derfor TV2s program “Operation X”, der afslører svindlere i alle afskygninger. Tidligere har programmet bl.a. afsløret Noni juice som fup og svindel, og Hulda Clark-metoden, der påstår at kunne finde ikke-eksisterende parasitter i vores kroppe.

Program-værten Morten Spiegelhauer og hans team begyndte så at undersøge ikke alene Martin Hulbæk, men også andre clairvoyante, for at se om de brugte Internettet til at søge oplysninger på deres kunder. På Martin Hulbæks egen hjemmeside fandt de et videoklip fra en TV-optræden, hvor Martin Hulbæk skulle jage spøgelser på Selsø Slot i Hornsherred på Sjælland. På forhånd kunne Martin Hulbæk fortælle om et spøgelse, der gik med to tunge kæder om halsen, som en slags borgmester-kæde. Og sandelig, da den clairvoyante sammen med godsforvalteren kom ind på slottet fandt de et stort maleri af en imposant herre med to guldkæder om halsen. Martin Hulbæk fik af ånden at vide, at navnet var Jacob.

Imponerende. Morten Spiegelhauer viste dog, at et klik på Selsø Slots hjemmeside viste netop selvsamme maleri af – ja, Jacob Ulfeldt. Så måske var der virkelig noget om, at Martin Hulbæk ikke alene snakkede med ånder, men også var ferm ved computeren.

Ind på scenen trådte Morten Severin Højgaard. Den passionerede lystfisker med vildt sømandsskæg led en krank skæbne: Han druknede en kold januardag i 2007. Den sørgende hustru, Sofie Annalisa, rejste et mindesmærke over ham på en hjemmeside, og fortalte i hjerteskærende vendinger om deres alt for korte liv sammen.

Da Sofie henvendte sig til Martin Hulbæk for at komme i kontakt med sin døde mand, var den synske på toppen. To børn, Victor som den ældste, og en pige. Dødsårsag, dødstidspunkt, antal børn og korrekt køn, mørkt gammelmandsskæg, og så videre. Alle korrekte.

Samme oplevelse fik Torben Ramlau, København, da han under en anden seance med Martin Hulbæk fik kontakt til sin kæreste, Morten Mogensen. Martin Hulbæk fortalte om Mortens motorcykel-ulykke, at det var to år siden at de mødtes efter en ordentlig gang salsa på Cuba, og at Morten havde været gift med en kvinde og fået børn, før han sprang ud som bøsse og fandt sammen med Torben. Martin Hulbæk vidste også – gennem Mortens ånd – at Morten omkom ved en motorcykel-ulykke i 2007. Ikke mindre end 12 faktuelle oplysninger fik Martin Hulbæk fra den besøgende ånd.

Martin Hulbæk var ikke alene om at være en drønende succes. Da Torben og Sofie hver for sig henvendte sig til Henrik Rump, Catharina Lysborg og Svend Andersen, alle synske, fik de tilsvarende meget præcise oplysninger fra åndeverdenen.

Sandhedens time

Hverken Morten Severin Højgaard eller Morten Mogensen er virkelige personer. De er Morten Spiegelhauers alter ego’er, opfundet for at teste om de synske bruger Internettet til på forhånd at finde oplysninger om deres kunder.

Samtlige informationer som de synske videregav kunne kun findes på de til formålet oprettede hjemmesider. Detaljer fra billeder af Morten Spiegelhauer, ændret til ukendelighed i et grafikprogram, blev genfortalt af de synske som om det var beskeder fra ånderne.

De synskes bortforklaringer var et studie i panisk damage control. Catharina Lysborg blev kontaktet via telefon, og mente bestemt at der måtte være tale om telepati istedet for åndemaning: Oplysningerne blev altså beamet fra både “Sofie” og “Torben” til Catharina Lysborg.

Henrik Rump blev konfronteret med den barske sandhed mens han var hjemme hos “Torben Ramlau” for at uddrive det ikke eksisterende spøgelse. Med sveden piblende ned over sit syndige hoved, nægtede også han enhver brug af Internettet. Hans forklaring? Det måtte være nogle andre ånder, der gik ind og “hjalp”.

Martin Hulbæk var lige så afvisende. Det var absolut ikke hans metode at bruge Internettet. For åben skærm kunne han kun “dybt beklage” hvad der var sket, men afviste fuldstændigt at have brugt Internettet – lidt tåbeligt, eftersom det var den eneste måde han kunne have fået de falske oplysninger om de falske ånder.

Efterfølgende har Martin Hulbæk taget bladet fra munden: På hans egen hjemmeside fyger det med beskyldninger om løgne, postulater, “overfald” for øjnene af sine børn (ironi er helt klart ikke Martin Hulbæks stærke side), og, måske ikke overraskende, de manglende “afsløringer”.

Ingen af de synske overvejede dog så meget som et sekund at stoppe med deres synske virke.

Tine Sjørup var hudløst ærlig i sin karakteristik af Martin Hulbæk. Hun beskrev det som “psykisk voldtægt”:

“Det er rigtig, rigtig hårdt at leve med at Henrik er død. Det er rigtig hårdt at leve med, at Henrik tog sit eget liv. Men det er ubarmhjertigt hårdt hvis jeg skal leve med, at Henrik fortrød i sidste øjeblik.”

“Det er så perverst og så grænseoverskridende at han rammer mig der hvor det gør aller-allermest ondt, og der hvor jeg har aller-allermest brug for at tro og håbe. Han river op i noget som i forvejen er så blødende og så hårdt.”

“Jeg har det sådan med Martin Hulbæk, at han har spottet min sorg, han har spottet min mand som er død fra mig og det har jeg brug for at udtrykke det, og det kan jeg kun ved at han bliver afsløret som det, han er, en bedrager.”

Det så hele Danmark den 26. maj, 2008.

Opdatering

28. januar 2018: Martin Hulbæk optræder med et gammelt tryllenummer i TV2s “Danmark har talent”, under navnet Martin Castor.

TV2 Facebook

Relevante links:

Se et klip fra udsendelsen: http://sputnik.tv2.dk/

Selsø Slots historie
http://www.selsoe.dk/historie.htm

Den falske Mortens hjemmeside
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=167896663

Den falske Sofies hjemmeside
http://www.sofieannalisahoejgaard.dk/13563847

Artiklen i Fyens Stiftstidende om Tine Sjørup
http://www.fyens.dk/article/834899

Tine Sjørups brev til Operation X
http://programmer.tv2.dk/operationx/article.php/id-11736359.html

Bookmark and Share
Tags:

32 kommentarer
Skriv en kommentar »

 1. Hvis nogen af jer røvhuller inden fra tv2 rent faktisk havde lavet jeres hjemme arbejde grundigt nok istedet for at komme med falske beskyldninger baseret på et interview som pressenævnet senere hen kaldte for ugyldigt bevis materiale (Catharina Lysbor & Svend andersen sagen). Hvis nogen af jer i den efterfølgende uge så operation X ville i også vide at TV2 havde fået skideballe af pressenævnet for at bringe lige præcis det interview fordi der ingen hold var i anklageren. TV2 har ødelagt 2 dygtige clavoyriante menneskers liv fordi de ville have seér tal. I burde virkelig have dårlig smag i munden. I det her tilfælde kan jeg kun stå inde for Catharina og Svend jeg ved ikke om de andre er fupmagere, men det virker da mærkeligt at pressenævnet skulle udstede en order til TV2 om at sige undskyld for åben skærm hvis anklagerne nu holdte ved?

 2. Operation X måtte ud med en offentlig undskyldning nogle uger efter programmet var sendt?
  Den varede ca. 10 sekunder og blev IKKE vist i bedste sendetid…

  Dansk Journalist Forbund mente ikke at Operation X research var grundig nok.

  Det er videnskabelig bevist, at clairvoyante kan opfange alt som er manifesteret og derfor opfanger både ord og billeder uden brug af internet, uanset om materialet er sandt eller falskt.

  Denne udsendelse var som en moderne heksejagt!

 3. Kære Justice,

  Har du noget imod at emaile de videnskabelige beviser for at clairvoyante kan opfange alt som er manifesteret, til mig?

  cfl@skeptica.dk

  På forhånd tak,
  Claus Larsen

 4. matt cilan og Justice har en del kritikpunkter men har åbenbart ikke engang researchet nok til at finde ud af, at dette er Dansk Skepticas hjemmeside og hverken Operation X’s eller TV2’s.
  Desuden kommer de med ret besynderlige påstande men ikke med et eneste citat eller blot et link, der kunne sandsynliggøre anklagerne.
  I den mellemliggende tid er en del af de hjemmesider, som der linkes til i ovenstående artikel fra 2008, jo desværre nedlagt, men hvis man vil vide noget om de klager, der faktisk kom mod TV2 og Operation X efter de to udsendelser om åndemanerne, bør man kigge lidt på følgende links:

  Opfølgning på “Operation X – De falske åndemanere”: http://blog-dyn.tv2.dk/operation.x/page10.html

  Transskription af optagelser og telefonsamtaler brugt i forberedelserne til udsendelserne: http://sr.tv2.dk/fileadmin/user_upload/billeder/pdf_filer/seernes_reaktoer/Clairvoyant-anonym.pdf

  Den clairvoyante udfordring til TV2 – der endte med at blive TV2’s udfordring til de clairvoyante; en udfordring som de ikke turde tage imod: http://programmer.tv2.dk/operationx/article.php/id-12082693:operation-x–clairvoyance-test.html

 5. Et par links mere:

  Clairvoyante afsløres som svindlere: http://www.bt.dk/krimi/clairvoyante-afsloeres-som-svindlere

  I tiden efter udsendelserne om de falske åndemagere forsøgte flere tilsyneladende sockpuppets for de afslørede clairvoyante at så tvivl om afsløringernes lødighed på diskussionssider som fx Studieportalen – lidt i stil med det, som ‘matt cilan’ og ‘Justice’ forsøger ovenfor. Ofte var de andre diskussionsdeltagere dog i stand til at se, at kritikernes påstande ikke kunne holde vand. Se fx følgende korte diskussion:
  http://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=524281
  Og det er sandsynligvis den bedste måde at komme de clairvoyantes egen myte om ‘evner’ til livs på: Konfrontér dem med sandheden, hver gang de optræder!

  Den dag i dag, altså flere år efter Operation X-udsendelserne om de falske åndemanere, er der fortsat clairvoyante, der forpester livet for efterladte til afdøde ved at fylde dem med løgn. Og i deres fortvivlelse går disse slægtninge i nogle tilfælde til politiet og kræver, at de følger op på de clairvoyantes bragesnak:
  http://finans-dyn.tv2.dk/nyheder/article.php/id-30535677:nico-toet-har-v%C3%A6ret-v%C3%A6k-i-et-%C3%A5r.html
  http://nyhederne-dyn.tv2.dk/article.php/id-39323232:nico-toet-fundet-d%C3%B8d-efter-to-%C3%A5r.html?forside

 6. Jeg skal ikke kunne sige, om Pressenævnet et eller andet sted har snakket om “ugyldigt bevismateriale”, som hævdet af “matt cilan”, men se på følgende citat fra Pressenævnets kendelse i sag 2008-6-697:

  “Udsendelsen indeholder navnlig en beskyldning om, at [K] kan mistænkes for at hente oplysninger vedrørende klienter på internettet. Oplysningen kan være skadelig, krænkende og virke agtelsesforringende for klager og skal derfor efterprøves i særlig grad, først og fremmest ved forelæggelse for [K]. Studieværten forelagde telefonisk mistanken for klager, og hendes kommentar fremgår af udsendelsen. Nævnet udtaler ikke kritik af TV 2 for ikke at efterprøve oplysningen yderligere.
  I medfør af medieansvarsloven § 49 pålægger Pressenævnet herefter den ansvarshavende redaktør af TV 2 at offentliggøre følgende:
  ”Pressenævnet har udtalt kritik af TV 2 og pålagt os at bringe følgende:
  Den 26. maj sendte TV 2 programmet ”Operation X: De falske åndemagere”. I udsendelsen blev der vist klip fra såkaldte klarsyns-seancer ved clairvoyante, der skabte kontakt til to afdøde personer, TV 2 havde opdigtet til lejligheden. Seancerne var optaget med skjult kamera.
  Én af de clairvoyante har klaget til Pressenævnet over offentliggørelsen af de skjulte optagelser.
  Pressenævnet finder, at selvom clairvoyantes arbejdsmetoder har offentlig interesse, var brug af skjult kamera ikke berettiget. Det var således ikke tilstrækkelig sandsynliggjort, at brug af skjult kamera var nødvendig for at lave udsendelsen. Pressenævnet udtaler kritik af TV 2.
  Hele Pressenævnets kendelse kan læses på http://www.pressenaevnet.dk.”
  Det følger af medieansvarsloven § 36, stk. 1, at anmodning om genmæle i massemedierne over for oplysninger af faktisk karakter, som er egnet til at påføre nogen økonomisk eller anden skade af betydning, og som er blevet bragt i et massemedie, skal tages til følge, medmindre oplysningernes rigtighed er utvivlsom.
  På baggrund af udsendelsen lægger Pressenævnet til grund, at det ikke i udsendelsen nævnes, at [K] henter oplysninger på internettet, men at der er en mistanke herom. Pressenævnet finder herefter, at der ikke er bragt ukorrekte oplysninger, og [K] er derfor ikke berettiget til et genmæle.
  Afgjort den 13. august 2008

  (Mine fremhævelser, DS)

  Resten af Pressenævnets kendelse, inkl. dokumentation, kan læses her:
  https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=121078

 7. Jeg kan kun sige , at jeg har haft flere fantastiske oplevelser med meget rammene og helt igennem troværdige oplysninger fra åndeverdenen via Catharina Lysborg, så kan slet slet ikke forholde mig til denne kritik!!!!!

 8. Jeg har svært ved at forstå, at du har så vanskeligt ved at “forholde” dig til kritikken i ovenstående artikel. Ikke alene kommer den med denne oplysning:
  “Martin Hulbæk var ikke alene om at være en drønende succes. Da Torben og Sofie hver for sig henvendte sig til Henrik Rump, Catharina Lysborg og Svend Andersen, alle synske, fik de tilsvarende meget præcise oplysninger fra åndeverdenen.”
  Den fortæller også, hvordan de såkaldt clairvoyante som fx Catharina Lysborg bærer sig ad med at levere så præcise og “helt igennem troværdige oplysninger fra åndeverdenen”: Som alle andre har de også adgang til internettet og kan derfor google sig frem til oplysninger om de afdøde – uanset om oplysningerne er rigtige eller ej, og uanset om de ‘afdøde’ aldrig nogen sinde har eksisteret uden for cyberspace i den virkelige verden.

 9. Jeg blev helt forarget, da jeg lige så, at svindleren Martin Hulbæk nu er gået fra clairvoyance til hypnose og fører sig frem med hypnose-uddannelse og hypnoseshows som han kalder Hypnotour.
  Når han nu ikke kan operere med claivoyance mere efter afsløringerne på TV2, prøver han åbenbart bare noget nyt, hvor han kan skade andre.
  Martin Hulbæk bruger nu kun sit andet efternavn Petersen og udelader altså Hulbæk, eller skriver bare Martin H. Petersen, efter det blev sværtet til af afsløringerne i Operation X på TV2.
  Han har nu oprettet noget han kalder Dansk Hypnose Akademi, hvor han tilsyneladende uddanner hypnotisører.
  Jeg håber ikke han får kunder på det, for Martin Petersen har tilsyneladende ikke nogen moralske skrupler selvom flere har haft dårlige erfaringer med ham.

 10. Navneskiftet tyder jo på, at Operation X’s dobbeltprogram om åndemanerne/åndemagerne har været ganske effektivt – med mindre navneforandringen skulle skyldes rådgivning fra en numerolog! :-)
  Da Akademi ikke er en beskyttet titel, kan man jo oprette hvad som helst under det navn, men mon ikke tilpas mange mennesker er informeret tilstrækkelig godt om Martin Hulbæk Petersens meritter til, at de kan informere hinanden om ham?
  Jeg kan se, at han også har forsøgt sig på det engelsktalende marked, i første omgang som Martin Hulbaek Petersen. Folk, der ikke læser og forstår dansk, kan vel heller ikke forventes at have kendskab til hans bedrifter som googlevoyant, men han ser ikke ud til at have haft nogen større succes trods en stor egen-aktivitet på nettet. Efter min professionelle vurdering trænger han også til et engelsk-kursus, hvis hans selvpromovering på dette sprog skal virke overbevisende.
  I tiden efter Operation X-udsendelserne lagde jeg mærke til, at kommentarfunktionen på forskelige websites blev benyttet til at så tvivl om programmernes lødighed, men ofte krævede det ikke mere end en enkelt opmærksom tv-seer for at tilbagevise Martin Hulbæk-støtternes påstande. Se fx denne yderst korte debat om emnet hos Studieportalen. Det er næppe en tilfældighed, at Martin Hulbæk Petersens forsvarer, “Sjopa” – hvis det da ikke ligefrem var en avatar for Martin Hulbæk selv – efterfølgende er blevet slettet som bruger …
  Det burde i øvrigt stadig være muligt at se åndemaner-programmerne fra Operation X.

 11. Jeg kender Martin og har ikke oplevet hans clairvoyante evner, men derimod hans rigtig flotte præstationer som hypnotisør. Det er IKKE svindel, det ved jeg. Jeg blev selv hypnotiseret og det var virkeligt – bum.

  Jeg skal ikke kunne udtale mig om hans evner som clairvoyant, men jeg kan ikke tåle at læse denne ubehagelige omtale om ham, for han er en super rar og dygtig mand. :)

 12. At du ikke har “oplevet hans clairvoyante evner” og måske føler, at det derfor er helt berettiget, at du påberåber dig uvidenhed på dette punkt og beskriver ham, som “en super rar og dygtig mand”, er lidt for billigt, når nu det er så nemt at finde udførlige beskrivelser af Martin Hulbæks meritter, hvis blot du gør dig den lille anstrengelse at google hans navn eller prøver at finde beskrivelser af den Operation X-udsendelse, han optrådte i.
  Før hans svindel blev afsløret for åben skærm af Operation X, og dermed også før han blev til hypnotisør Martin H. Petersen, var Martin Hulbæk i øvrigt webmaster for Marion Dampier-Jeans, en anden kendis fra åndemaner-branchen. Dengang hed hans firma Spiritmind. Han har tilsynelande altid haft talent for at oprette nye firmaer med nye navne, hvilket sikkert også kommer ham til gode i hypno-branchen.
  Det er i øvrigt stadig muligt at se den ene af de to hjemmesider, som den superrare, dygtige mand lod sig narre af. Den indeholder en beskrivelse af ulykken og også fotos af den angiveligt afdøde motorcyklist, der er genkendelig som Morten Spiegelhauer i forklædning. At den afdøde ikke kun var død og dermed ikke længere iblandt os, men så immateriel, at han aldrig nogen sinde havde haft sin gang (endsige mc-ræs) på jord, forhindrede dog ikke Martin Hulbæk og andre clairvoyante i at opnå kontakt med ham i det hinsides …

 13. Tja, jeg har som sagt kun noget at sige om den hypnose, han udfører. Det er han hammergod til!
  Jeg synes da det er mærkeligt, at jeg ikke må kalde mig selv uvidende om hans evner som clairvoyant fordi jeg ikke selv har oplevet det. Jeg tror, at når man har at gøre med noget så konfust og komplekst som clairvoyance, så skal man altså stole på sin egen fornemmelse. Derfor vil jeg ikke lade mig påvirke for meget af, at der er nogen, der har sat sig for at sætte en mand i fedtefadet på landsdækkende fjernsyn. Det synes jeg godt nok er meget lidt charmerende.

 14. OK, på nuværende tidspunkt har du sådan set heller ikke længere nogen ret til at kalde dig uvidende:

  Artiklen, som du kommenterer, fortæller tilstrækkeligt om, hvorfor Operation X fandt på at “sætte en mand i fedtefadet på landsdækkende fjernsyn.” Det var ikke, fordi Morten Spiegelhauer & Co. generelt holder af at genere superrare og dygtige mennesker, men fordi en efterladt kvinde, Tine Sjørup, tog til en af Martin Hulbæks seancer, fordi hun følte behov for den form for trøst og closure, som det ville kunne give, hvis man som efterladt kunne få de afdøde i tale. Den ‘kontakt’ er der masser af mennesker, der tjener kassen på at ‘formidle’, og det eneste, der er i vejen med den ting, er sådan set det faktum, at de afdøde, som betegnelsen siger, er døde og begravet og derfor 100% incommunicado – med undtagelse af de breve og papirer, som de måtte have affattet og efterladt før deres død.
  Der er flere måder at praktisere clairvoyance på, hvilket imidlertid hverken gør det “komplekst” eller “konfust”:

  a) Man kan gøre det med en slags god samvittighed, hvis man er i stand til at bilde ikke kun klienten men også sig selv ind, at man har kontakt med det hinsides, og mere eller mindre ubevidst benytte sig af den teknik, der kaldes koldlæsning. Eks-mediet Graham Bishop var sikkert selv overbevist om sine ‘evner’, og man må undre sig over, at det krævede et drabsforsøg fra hans side, før det gik op for en bredere offentlighed, at der var noget galt.
  b) Eller man kan benytte sig af varmlæsning, hvor man er sig helt bevidst, at man snyder folk, idet varmlæsning kræver, at man skaffer sig hårde facts om sine ofre og deres afdøde slægninge. Før i tiden kunne det være en temmelig besværlig og bekostelig proces, men i dag kan den sag ofte ordnes ved at google sig til oplysningerne, når klienterne oplyser deres egne og afdødes navne før en seance.

  Det var det, som Tine Sjørup opdagede, at den rare Martin Hulbæk havde gjort i hendes tilfælde, eftersom han tydeligvis baserede sin påståede afdøde-kontakt på en artikel, der var tilgængelig på nettet og indeholdt visse fejl og unøjagtigheder, som den afdøde ville have været opmærksom på – hvis afdøde ellers var i stand til at være opmærksomme. Men i stedet virkede det, som om den konkrete afdøde, som Martin Hulbæk hævdede at være i kontakt med, baserede sine udtalelser fra graven på journalistens artikel og ikke på den viden, som afdøde ifølge clairvoyanterne fortsat sidder inde med.

  Martin Hulbæks tur i “fedtefadet på landsdækkende fjernsyn” havde han derfor kun sig selv at takke for, selv om det naturligvis krævede lidt hjælp fra Operation X, der satte sig for at undersøge, om Tine Sjørups mistanke var korrekt: Hentede Martin Hulbæk sine oplysninger på internettet? Til det formål oprettede man to falske hjemmesider om angivelige afdøde personer: motorcyklisten, der døde i en trafikulykke, og lystfiskeren, der druknede, da hans waders blev fyldt med vand. Begge illustreret med fotos af Morten Spiegelhauer i forklædning. Derefter henvendte ‘enkerne’ sig til Martin Hulbæk, som formåede at kontakte de fiktive ånder, som kunne berette …. ja, hvad mon?! Selvfølgelig præcis det, som der stod på de to falske hjemmesider!
  Case closed!

  Du vælger så at kalde en mand “super rar og dygtig”, selv om du ved, at han gjorde det til en lukrativ forretning at tilbyde sårbare mennesker overjordisk trøst med sin plat og svindel, hvilket en psykolog, som også medvirkede i de to Operation X-udsendelser om De falske åndemagere, fordømte som direkte skadeligt, eftersom det forvansker og ødelægger den proces, som sørgende efterladte er nødt til at gennemgå for at komme over sorgen. Hvordan det føltes for Tine Sjørup kan du læse i citaterne i slutningen af artiklen ovenfor.
  Jeg kan ikke forhindre dig i at fremstille Martin Hulbæk som “super rar og dygtig”, men jeg synes godt nok, at dit ærinde er meget lidt charmerende!

  Havde manden haft mod og mandhjerte nok til efterfølgende at stå frem, indrømme sin svindel og undskylde over for de mange efterladte, han havde udnyttet, ville han da i det mindste kunne roses for at have gjort dette for sine ofre, så de ikke oven i deres tab skulle ærgre sig over, at deres sorg var blevet udnyttet af Martin Hulbæk! I stedet har han fastholdt sin uskyld, himlet op om at være blevet forfulgt af Operation X, og på forskellige hjemmesider, hvor sagen er blevet omtalt, har han tilsyneladende – og jeg understreger tilsyneladende – under diverse pseudonymer forsøgt at så tvivl om den afsløring, som var så soleklar og entydig for alle, der så udsendelsens dokumentering af den.

  Jeg skal ikke kunne sige, om der er andre end ham selv, der finder denne opførsel charmerende, men når nu du hævder, at du “kender Martin”, oven i købet on a first-name basis, er det måske dig, der kan overtale ham til at undskylde over for dem, som han har bedraget ….

 15. Jeg synes nu stadig det er fair nok, hvis jeg ar svært ved at forholde mg til det…

  Nu siger du, at jeg ikke kan kalde mig uvidende, fordi jeg har læst den her artikel. Men heg har bare brug for at se sådan en sag fra flere sider, før jeg ved hvad jeg mener. Og clairvoyance er for mig stadig meget konfust, selvom du påstår noget andet. Om det virker og om man tror på det handler jo om, hvad man selv føler og har oplevet. Og jeg har ingen erfaring med Martin som clairvoyant – derfor siger jeg, at jeg er uvidende på det område.

  Da jeg i første omgang blandede mig i debatten, var det for at gøre opmærksom på, at Martin altså ikke UDELUKKENDE er en fup-og-fidus-mager (hvis det er det han er..?), men at han faktisk er en supergod hypnotisør.
  Både hypnose og – tror jeg – clairvoyance er noget, der foregår inde i ens egen underbevidsthed, og som man derfor på en eller anden måde selv har kontrol over. Det gør jo, at folk får meget forskellige oplevelser med det, og derfor kan man efter min mening ikke bare gå ud fra én eller to personers oplevelse, for andre vil sandsynligvis opleve noget andet. Derfor kalder jeg det konfust og komplekst, for det synes jeg det er.

  Jeg synes det er unødvendigt og temmelig dårlig stil at udstille nogen og skrive på dem med permanent sprittus: “FUPMAGER! SNYDSNYDSNYD” pege pege pege pege han snyder og laver fup og fup og fup… Meget ucharmerende.

  Det er sådan set bare det jeg vil sige: han en god hypnotisør. Og hvor er det råddent at skrive en artikel som denne.

 16. OK, jeg kan forstå på dig, at det ikke er dig, der skal overbevise Martin Hulbæk om, at hans ofre har fortjent en undskyldning.
  Det er da sikkert ærgerligt for ham, at alle kan finde ud af, hvad han har bedrevet i sit ‘tidligere liv’, men det er nu også et pudsigt karrierevalg for en afsløret clairvoyant at kaste sig over netop hypnose, der i den grad kræver, at klienter skal kunne have tillid til udøveren.
  I forbindelse med hans googlevoyance (som ikke var “noget, der foregår inde i ens egen underbevidsthed”,) hævder du, at du har “brug for at se sådan en sag fra flere sider,” før du ved, hvad du mener, så det er lidt underligt, at du fordømmer muligheden for at indhente andre oplysninger om Martin Hulbæks virke end det billede, som du ønsker at videregive! Netop den artikel, som kan supplere din næsegrus beundring for ham med en noget anden vinkel på tingene, finder du så “unødvendig” og “ucharmerende”, at det endog er “råddent” i det hele taget at skrive den.
  Mere er dit forsøg på at fremstille dig selv som interesseret i alsidig information altså ikke værd.

 17. Hold da fest hvor du da efterhånden er kommet op i et ret rødt felt… Jeg har faktisk ikke fået fat på, hvad hulen det er vi diskuterer?

  Det eneste, jeg vil, er at sige, at Martin er en dygtig hypnotisør og altså ikke udelukkende en svindler, der bare vil tjene penge på bekostning af andre mennesker. Jeg har altså på intet tidspunkt erklæret, at jeg ikke mener, at der skal gives undskyldninger til de af Martins kunder, der føler sig snydt.

 18. Jeg har helt ærligt på intet tidspunkt skrevet, at det, der blevet gjort er i orden. Det har jeg rent faktisk ikke. Jeg kan da sagtens se, at det ikke er okay. Men det er ikke det jeg kommenterer på.
  Det jeg vil er at fortælle, at manden kan hypnotisere. Slut.

 19. Ja, nu har du efterhånden ret mange gange fortalt, at “manden kan hypnotisere,” men i artiklen og de andre kommentarer kan jeg ikke finde et eneste sted, hvor nogen har benægtet det. Så bare for at foregribe: Hvis Martin Hulbæk / Martin H. Petersen / Martin Petersen / Martin Stig Castor Peterson også kan stå på vandski, spille på blokfløjte og bage småkager, så er vi ikke specielt interesseret i at få det at vide. Artiklen drejede sig ikke om, hvad manden ikke kan eller hvad han i øvrigt kan. Den drejede sig om det, som udsendelsen Operation X – de falske åndemagere viste, at han var ret god til: at google oplysninger på internettet om efterladte i sorg og præsentere disse oplysninger, som om han havde fået dem via kommunikation med de afdøde.
  Af gode grunde bebrejder vi ham ikke, at han ikke kan snakke med de døde: Det er der heller ingen andre, der kan.

 20. Ok. Er det her vi siger goodbye og tak for nu?

  – må lige finde ud af, om han kan stå på vandski… :)

 21. ”Martin Peterson” uden ”Stig Castor” er åbenbart også et benyttet alias ifølge en nordmand, som betalte for et hypnosekursus, som hun ikke fik, ligesom hun heller ikke fik pengene tilbage: Martin Hulbæk – nå Martin Peterson, svindler?

 22. Nærkontakt på Kanal 4:
  Fup, svindel og løgn (Berlingske)
  Det hele er snyd (msn.com)
  Jeg skulle ALDRIG have sagt ja (B.T.)
  Fup, svindel, løgn (Politiken)
  Det er slet og ret fuld af løgn (Jyllands-Posten)
  Det er fup! (Se&Hør)
  Sådan sammenfatter danske dagblade deres artikler om Özlem Cekic, Sebastian Klein og Lasse Rimmers oplevelser som deltagere i programmet.

 23. Pt kalder han sig Martin Castor Peterson i firmaet Castor Communication. Nu må vi se hvor længe det holder, for erfaring viser vist, at der ikke går så længe før der bliver byttet rundt på navne eller tilføjet navne. Bare så folk ved hvem de har med at gøre, hvis de vil gøre sig erfaringer med Castor Communication. Men det lader til, at navnet Martin indtil videre er gennemgående.

 24. Ja, navnet Hulbæk ser ud til at være forsvundet helt ud af billedet.
  Man finder stadig navnet Martin Stig Castor Peterson i 2017.
  Selv om Castor Communication lyder fornemt, ser der ikke ud til at være tale om andet end hypnoseshows.

 25. Jeg opplevde å bli svindlet av Martin. Jeg skulle ta hypnoseutdannelse til han i Danmark. Jeg måtte forhåndsbetale for kurset. Men da jeg reiste hele veien fra Norge til Danmark, møtte jeg stengte dører. Jeg fikk aldri pengene tilbake. Jeg hyrte advokat, men da var selskapet han slått konkurs og det var ingen penger å hente. Jeg har skrevet om hele saken på bloggen min:
  http://hegeslivsstil.com/martin-castor-petter-martin-hulbaek-they-hypno-academy-avslort-som-svindler/%E2%A8%AA

 26. Nu var Martin Castor på spil igen i TV showet Danmark har talent som såkaldt attention artist. Han påstod at han hypnotiserede Jarlen og Peter Frødin til at føle berøringer, men lavede højst sandsynligt trylletricket hvor han rører dem med tryllekunstnernes usynlige tråd for at de ikke skulle se berøringerne.
  Men man kan vel sige, at trylleri hvor det handler om at snyde folk må være Martin Castors rette hylde.

 27. Skræmmende!
  Men jeg må nu først tage trylleriet i forsvar: De fleste tryllekunstnere er stærke modstandere af paranormal svindel, og vi har tre af slagsen på Skepticas presseliste: Niels Krøjgaard, Michael Leslie Pryner og Kurt Flemming Løfquist. Verdens mest kendte skeptiker, James Randi, er også tryllekunstner, men filmen om ham hedder An Honest Liar, og “ærlig” er der vel ikke ret mange, der kunne finde på at kalde Martin Castor Hulbæk!
  Hans beskrivelse af sin nye profession ifølge TV2 passer lige så godt på hans gamle klarsynssvindel:

  - Det er et spørgsmål om vildledning, siger han og uddyber:
  – Jeg sidder nogle gange over for publikum, som tror, der sker én ting. Så er der én på scenen, der tror, der sker en anden ting, og måske en tredje, der tror noget andet, og når jeg så er færdig, viser det sig, at virkeligheden er en helt fjerde ting.

  Det var jo sådan, det foregik dengang for 10 år siden: Publikum troede, at han var i kontakt med det hinsides, og han lod, som om han kunne snakke med ånder og give trøst til sørgende slægtninge fra de afdøde, men virkeligheden var en helt fjerde: oplysninger hentet på nettet!

  At der er visse ting, der ikke er med i hans CV på TV2’s side, er måske ikke så underligt, men det er sgu alligevel for sløjt, at der slet ikke er nogen på netop TV2, der har kunnet få øje på, at Martin Castor var den samme som Martin Hulbæk, der blev afsløret som clairvoyant svindler af Operation X! På Facebook har seerne i hvert fald ikke haft svært ved at genkende ham! :)

  Men det allermest overraskende er nok, at Martin Castor Hulbæk nu også er blevet ekspert i moral og etik:

  Der er noget, der hedder fri vilje, etik og moral

  Youtube-clip fra TV2-programmet Danmark har talent.

  PS Martin Castor skriver følgende om denne artikel og de mange kommentarer:

  Der er også en “særlig” gruppe mennesker som nærmest har gjort en dyd ud af at følge hvert eneste skridt jeg har taget siden. Samt de sørger for at opdatere en gammel gammel artikel på en skeptikerhjemmeside i Danmark, hvor de skriver interessante ting som at jeg laver hypnose nu.. Ja det gør jeg. Samt der gøres stort nummer ud af at jeg har skiftet navn flere gange.

 28. Afsløret i svindel: Nu stiller han op i populært talentshow på TV2 (Ekstra Bladet, 29. januar 2018)

 29. “Danmark har talent”-deltager blev afsløret i svindel af “Operation X” (Se & Hør, 30. januar 2018)

 30. Nye anklager mod TV2-talent: Svindlede kvinde for 38.000 kroner (Ekstra Bladet, 31. januar 2018)

  Det er i øvrigt interessant at sammenligne Martin Castors anklage mod Operation X:

  Hjemmesiden de påstod jeg havde fået detaljer fra, var først oprettet/godkendt 2 dage efter at de havde lavet hemmelige optagelser til et event med mig. Hvor deres muldvarp både inden, lige før, og i pausen nærmest pressede mig til at sige og gøre bestemte ting.

  med en kommentar, der – som omtalt ovenfor i kommentar 5 – blev skrevet på Studieportalen tilbage i 2008. Dengang skrev en “Sjopa”:

  Svar #5
  27. maj 2008 af Sjopa (Slettet)
  Synes det er et problem at de kun følger deres dagsorden og derved fortolker deres oplevelser og fremstiller dem i forhold til det de på forhånd har besluttet at bevise.

  Det viser sig nemlig at den hjemmeside som de har skrevet oplysningerne om “den afdøde” først er oprettet efter deres snak med Martin Hulbæk, der har lavet en claivoiance præcis som de ønskede det, men at de istedet har omfortolket det til at han har læst om dem på nettet.

  Det er svært som alternativ at vise deres dygtighed hvis de udanset hvor godt de klarer det skal fremstilles som nogle der snyder.

  Selvfølgelig er der snydere derude, men man skal bare huske at være kritisk overfor det man ser også.

  hvilket en “frk_lorenzen” tilbageviste:

  Svar #9
  04. juni 2008 af frk_lorenzen
  Sjopa–> jeg forstår ikke helt hvad du mener. De personer som Hulbæk omtalte til seancerne, er jo fiktive personer. Så selvom de først har oprettet siderne efter seancerne, hvilket virker fuldstændigt hen i vejret, så har han stadigvæk omtalt personer som slet ikke eksisterer?

  Og det forstår man jo godt, at “Sjopa” ikke havde lyst til at svare på …
  Anklagen er jo ret absurd, eftersom de budskaber fra det hinsides, som Martin Hulbæk/Castor dengang bragte, under alle omstændigheder var fra ikke-eksisterende personer, den fuldskæggede lystfisker, der druknede i en waders-ulykke, og den homoseksuelle motorcyklist, der døde i en trafikulykke. Hvis Martin Hulbæk/Castor var den, der opfandt disse personer, hvorefter TV2’s Operation X bragte dem til ‘live’ i form af hjemmesider til deres minde, ville det være en helt oplagt sag at køre mod folkene bag De falske åndemagere!
  Spørgsmålet er kun, om anklagen skal lyde på falskneri eller krænkelse af Martins copyright! :-)

 31. Lasso.dk om Martin Stig Castor Peterson.

  PS Efter flere svindelanklager: Nu trækker TV2-talent sig fra konkurrence (Ekstra Bladet)
  ’Danmark har talent’-deltager trækker sig (TV2)
  Familien truet: “Danmark har talent”-deltager trækker sig (Se og Hør)
  TV 2-‘talent’ trækker sig fra program: Jeg bliver truet – og man går efter mine børn (B.T.)

 32. Deltager trækker sig fra TV2-program: Modtog trusler på Facebook (metroxpress, 6. februar 2018)

Skriv kommentar

*