New Age

Emilie Meng-sagen: Clairvoyante hjælper (ikke) politiet
Det er ikke første gang, at Dansk Skeptica beskæftiger sig med mediernes beretninger om de clairvoyantes angivelige hjælp til politiets efterforskere. Det bliver næppe heller den sidste.

Spådomme

John Braad – en sandsiger, eller blot en ”spåtante”?
Skeptica har tidligere skrevet om John Braad, der, efter en uddannelse som bagersvend, nu er mest kendt fra de kulørte ugeblade som "sandsiger". I ugebladet Hjemmet kan læserne under rubrikken "John ser alt" få svar på alle mulige spørgsmål. Vi kigger på et par typiske eksempler.

Spiritisme

Graham Bishop optræden
Et kort referat fra tv-mediet Graham Bishops ”seance” på Park Café i København mandag d. 30. april 2001.

Spiritisme

Graham Bishop - en elendig koldlæser
Graham Bishop er selvbestaltet "spirituel underviser, trancemedie, trancehealer og medie". Han er også en elendig koldlæser. Det står i hvert fald fast, efter at have set ham optræde i en café i København.

Fup og svindel

Operation X - De falske åndemagere
Martin Hulbæk er en alsidig mand. Han er dog mest kendt for sit arbejde som synsk, hvor hans mange kunder oplever tæt kontakt til deres kære afdøde. Derfor troede Tine Sjørup sig i gode hænder, da hun i starten af 2008 tog til en seance. På vejen hjem fra seancen begyndte Tine dog at tvivle. Hun kunne genkende ting, hun selv havde sagt. Det viste sig, at Tines fornemmelse var korrekt: Hver eneste detalje som Martin Hulbæk kom med, var også tidligere beskrevet i en avisartikel i Fyens Stiftstidende. Han havde endda også videregivet nogle af de fejl, der også var med i artiklen.

Spiritisme

Det er fandme hyggeligt
Den altid sælgende kobling folkekirke/eksorcisme har således fået tre en halv side i Politiken lørdag den 21. april 2001.

Spiritisme

Den redigerede uvirkelighed
I betragtning af den store offentlige interesse, der har været omkring tv-serien "Åndernes magt", og det kontroversielle billede af virkeligheden, serien prøver at viderebringe, er det forbavsende få detaljer, der er sluppet ud om hvordan serien rent faktisk er lavet. "Åndernes magt" påstås at være dokumentarisk.

Spiritisme

Borddans og fysiske fænomener
Indenfor de parapsykiske fænomener er der blevet gjort bemærkelsesværdige fremskridt. Det samme gælder desværre ikke de parafysiske fænomener, måske fordi talrige parapsykologer heller ikke i dag anser dem for ægte.
 

Spiritisme

Da bordet eksploderede
Kommentarer til den første udsendelse i tv-serien "Åndernes Magt".

Spiritisme

Åndelig afmagt?
Kritiske kommentarer til de første syv udsendelser i tv-serien "Åndernes Magt".

Spiritisme

Aandekontrollen
Ikke morsomt at være Aand i vore Dage! Ude i "Templet" har de at stille til Aftenunderholdning for blandet, om end sluttet Selskab. Faustinus modbeviser dem, Sigurd Trier tager sig broderligt af dem. Et helt Institut er der lavet til at se dem paa Fingrene - Selskabet til psykisk Forskning.

Spiritisme

Ånden i glasset
Engang i slutningen af 1960'erne sad jeg en aften sammen med nogle venner over en spand urtethe, mens en hørm af indisk røgelse gav indeklimaet tyngde. På et tidspunkt blev der skruet ned for Creams "World of pain", og en af de tilstedeværende foreslog at vi skulle "køre glas".

Parapsykologi

Jeg blev fyret af ånderne
Sonja Sabinsky er journalist på Den Liberale Presse i København - 13 provinsdagblades fælles redaktion. Artiklen bringes her med forfatterens venlige tilladelse.

Spiritisme

Ånder smidt ud af plejehjem
Som noget helt unikt har Stenslundcenteret, et plejecenter i Odder, nu fået etableret en kanal der forbinder Jorden med Himlen. Det har kostet kommunen omkring 3000 kr. Teknisk Forvaltning har ikke været involveret, kanalen er nemlig etableret af en alternativ behandler ved navn Elisabeth Sieg. Kanalen bevirker at nogle ånder, der angiveligt var skyld i natlig uro på plejecenteret, kunne slippe ud og stige til himmels.

Spiritisme

De vandrende hertugkister – spøgeri på Sønderborg Slot
Kisterne i hertug Hans den Yngres gravkammer ved slotskirken på Sønderborg Slot står ikke stille! Igennem mange år var det en kilde til gys og undren, at hver gang, der i foråret blev låst op ind til gravkapellet, så stod kisterne ikke på fuldstændig samme sted, som de var blevet forladt. Der var tydelige spor i støvet, der viste, at kisterne havde bevæget sig!